I SAMARBEJDE MED GREEN KITCHEN STORIES

SUNDE OG LÆKRE FAMILIEOPSKRIFTER

I lyset af foråret vil vi gerne opmuntre og inspirere med lækre og sunde opskrifter, som hele familien kan lave og nyde sammen. Vi er blevet inviteret ind i det kreative køkken hos grundlæggeren af Green Kitchen Stories, forfatteren til kogebogen og den kommende jordemoder Luise og hendes familie.

OPSKRIFT

MORGENSMADSMUFFINS MED GULERØDDER OG GRANOLA

TIL 12 STORE MUFFINS

Disse lækre muffins har noter af varme krydderier og masser af fintrevne gulerødder. De er en smule søde og perfekte til morgenmad derhjemme eller på farten. Granola-toppingen er valgfri, men anbefales på det varmeste – det er en lille detalje, men med masser af smag.

TØRRE INGREDIENSER
85 g havregryn,
100 g mandelmel,
90 g boghvedemel,
2 tsk. bagepulver,
1 tsk. stødt kanel,
1 tsk. stødt kardemomme,
½ tsk. groft salt

VÅDE INGREDIENSER
160 ml yoghurt eller kærnemælk (eller vegansk yoghurt),
80 ml olivenolie eller kokosolie eller smeltet smør,
3 æg,
2 modne bananer,
8 bløde dadler, udstenede,
2 store gulerødder fintrevne (gem 2 spsk. til topping)

TOPPING
40 g havregryn,
2 spsk. olivenolie, kokosolie eller smeltet smør,
1 tsk. ahornsirup eller honning,
2 spsk. fintrevne gulerødder

FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C varmluftovn. Beklæd en muffinform (pande eller forme) med papirforme. Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål, og sæt den til side. Kom yoghurt, olie, æg, bananer og dadler i en foodprocessor eller blender, og blend det, indtil det er samlet og jævnt. Hæld derefter blandingen i skålen med tørre ingredienser. Tilsæt de fintrevne gulerødder. Vend det forsigtigt sammen med en spatel.

Fordel dejen i de forede muffinforme. Bland ingredienserne til granolatoppingen sammen i en lille skål, og fordel den over hver muffin.

Bages i 20 minutter. De smager allerbedst varme, direkte fra ovnen, men kan også opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage.

TIPS
Hvis du vil gøre dem veganske, skal du erstatte æggene med chiafrø. 1 spsk. chiafrø + 3 spsk. vand = 1 æg. Du kan bruge revet rødbede, pastinak eller squash i stedet for gulerødder. Hvis du har nøddeallergi eller er på budget, kan du erstatte mandelmel med blendede solsikkekerner.

Inspiration

UDVALGTE PRODUKTER

OPSKRIFT

SMOOTHIE MED BÆR OG SKJULT BLOMKÅL

TIL 2 PERSONER

Denne smoothie er en frisk og cremet snack med superfoods som avocado, hindbær og skjult blomkål, alle fyldt med vitaminer, mineraler og andre gavnlige molekyler. En sund og lækker snack og en smart måde at snige lidt ekstra grønt ind i børnenes måltider på.

INGREDIENSER
125 g frosne hindbær eller bær efter eget valg,
1 banan,
½ avocado, sten fjernet og kød skrabet ud,
50 g frosne blomkålsbuketter,
2 bløde dadler, udstenede,
½ tsk. stødt kardemomme,
Nogle få dråber citronsaft,
375 ml valgfri mælk

FREMGANGSMÅDE
Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem, indtil de er helt jævne. Smag, og tilpas efter din smag. Hæld i glas eller smoothieflasker.

TIPS
Hæld smoothien i den smoothieflaske eller rejsekop, du holder mest af, til en nem og forfriskende snack på farten.

Vær kreativ sammen med dine børn, og lav jeres egne smoothieopskrifter med sæsonens frugter og grøntsager.

Inspiration

UDVALGTE PRODUKTER

3 TIPS

SÅDAN FÅR DU DINE BØRN TIL AT SPISE FLERE GRØNTSAGER

1 – Usynlige grøntsager
Smoothies er gode at skjule grøntsager i. Der er masser af ting, du kan komme i – se efter frossen spinat, broccoli, blomkål og squash i supermarkedet. De fleste af dem er allerede dampede eller forkogte og kan derfor gå direkte i smoothies (og er nemmere for børn at fordøje). Rødbeder og gulerødder kan rives og kommes rå i smoothies, og avocado kan bruges til at opnå en dejlig tyk konsistens.

2 – Grøntsagsboostet mad
Boost mad, som du allerede ved, at dine børn kan lide, med grøntsager. Blend spinat, gulerødder eller rødbeder, og kom dem i pandekagedej eller boller. Tilføj linser til deres yndlingspastasauce, eller bland quinoa i burgerbøffer.

3 – Villige og snack-modtagelige
Børn er ofte sultne 30 minutter før aftensmaden er klar. Det er en glimrende mulighed for at sætte en bakke med rå grøntsagsstænger på bordet. Når de er sultne, er der større sandsynlighed for, at de prøver en ny grøntsag, og fordi grøntsagsstænger ikke fylder så meget, er der stadig plads til aftensmad. Prøv også at servere grøntsagsstænger med en enkel dip for at give ekstra smag.

Inspiration

Kollektionens navn