TIDLØSE TRADITIONER

LANDBO FAMILIEN

I anledning af julen ønsker vi at belyse og fejre de mange forskellige traditioner og personlige historier i nutidige familier.

I denne artikel vil vi introducere dig for Landbo-familien med Johanne, Lukas og deres 2-årige datter, Magda. Læs interviewet og scroll ned for at lade dig inspirere af Magdas ønskeliste.

HVAD BETYDER JULETIDEN FOR DIG?

"For mig er juledagene noget helt specielt. Man er meget sammen med sin familie, man laver dekorationer, bager, pakker ind og åbner små overraskelser og forbereder sig på den store fejring juleaften.

Der er så meget glæde hele måneden, og jeg vil aldrig glemme den følelse jeg havde i kroppen som barn hele december. Den bedste tid på året! Jeg håber på at kunne give juleglæden videre til vores datter, Magda, gennem vores traditioner."

HVAD FÅR ORDET “TRADITIONER” DIG TIL AT TÆNKE PÅ?

"Traditioner er noget, som vi skaber som familie. De traditioner, som jeg elsker og altid ser frem til, er dem, som mine forældre har givet videre til mig.

Denne jul er vores datter 2 år gammel, så det bliver den første jul, hvor hun er gammel nok til at forstå mere af alt det, vi gør sammen som familie. Fra nu af vil det være min tur til at skabe traditionerne i vores lille familie og i vores eget hjem. Det er er her hun vil vokse op og få skabt sine egne juleminder."

HVILKE TRADITIONER ØNSKER DU AT GIVE VIDERE TIL DIT BARN?

"Jeg husker, hvordan vi hver december bagte småkager og lavede marcipankonfekt. Det tog en hel dag, og da vi var fire børn sammen om det, lignede køkkenet ét stort rod.

Vi spiste friskbagte julegodter direkte fra ovnen, lyttede til julemusik og dyppede marcipan i chokolade. Jeg vil helt klart forsøge at indføre en dag som denne som en årlig tradition for Magda." 

HAR DU INDFØRT NOGLE NYE
TRADITIONER?

"Fra i år vil vi begynde at indsamle et helt års penge fra pantflasker og gemme i en dåse, hvilket Magda skal være en del af. Når julen så begynder, vil vi gå sammen hen for at donere pengene til børn og familier, der kæmper for at få råd til julegaver og mad.

Det er vigtigt for mig, at Magda lærer, at julen handler om omsorg og det at give, og at vi er heldige at kunne hjælpe andre børn og familier."

INSPIRATION

Shop Magdas ønskeliste

GAVE GUIDE

MERE INSPIRATION

Glæden ved at give kan være hyggelig, men udfordrende. Find inspiration i vores særligt sammensatte gave-guides - til alle aldre og personligheder.