GREEN KITCHEN STORIES OPSKRIFT
BRØD OVER BÅL
I anledning af vintersæsonen, inviterer vi til at prøve en hyggelig, klassisk vinteraktivitet med Green Kitchen Stories’s skaber, kogebogsforfatter og aspirerende jordemoder, Luise, og hendes familie. Se hendes lækre opskrift på snobrød, som hele familien kan samles om, imens magien fra bålet lyser vinteren op.
GREEN KITCHEN STORIES’
SNOBRØD OPSKRIFT
LEJRBÅLS-GULERØDSBRØD PÅ PIND, MED JORDNØDDESMØR OG SYLTETØJ
INGREDIENSER:
50 g frisk gær
6 dl/600 ml lunkent vand
1 tsk. honning
2 tsk. havsalt
2 dl/70 g havregryn
1 dl/60 g økologiske rosiner
1 dl/65 g solsikkekerner
2 gulerødder, fintrevne
600 g hvedemel
350 g fuldkornsspeltmel
FREMGANGSMÅDE
Opløs gær i lunkent vand (25 °C). Tilsæt honning, salt, frø, rosiner og revne gulerødder, og rør godt rundt for at blande det sammen. Tilsæt begge slags mel, og ælt, indtil dejen er samlet. Den kan være lidt klistret. Dæk skålen med et viskestykke. Sæt til side til hævning i ca. en time ved stuetemperatur.
Dejen er klar til at blive formet til stænger og snoet rundt om træpindene. Bag brødene på pinde, vend dem ofte, indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
Drej frem og tilbage et par gange for at løsne brødet fra pinden. Serveres med jordnøddesmør og valgfrit syltetøj.