Tidløse Traditioner

LUISE FRA GREEN KITCHEN STORIES

I anledning af julen ønsker vi at belyse og fejre de mange forskellige traditioner og personlige historier i nutidige familier.

I denne artikel inviteres vi ind i køkkenet hos Green Kitchen Stories’s skaber, kogebogsforfatter og aspirerende jordemoder, Luise, og hendes familie.
Læs et uddrag af interviewet og scroll ned for at se hendes lækre jule-opskrift, som hele familien kan samles om.

HAR DU NOGLE SÆRLIGE JULETRADITIONER, NÅR DET KOMMER TIL BAGNING, MADLAVNING OG FÆLLES KØKKENAKTIVITETER?

Juledagene er en tid hvor man sætter tempoet ned og tilbringer tid sammen som familie. Hos os ender vi som regel i køkkenet, hvor vi tager os lang tid om at lave mad og er fælles om måltiderne.

NOGLE GODE RÅD NÅR DET KOMMER TIL AT LAVE MAD MED BØRN?

Vi tror på, at det at involvere børn i køkkenet er meget essentielt. Det kan være simple opgaver så som at hakke bløde ingredienser, som tofu, peberfrugt eller dadler. At røre i sovsen, pynte eller smage på maden. Det gør dem meget mere investeret i maden, hvilket forøger chancerne for, at de rent faktisk spiser den.

GREEN KITCHEN STORIES’

Daddel juletrøfler

Denne opskrift er til kakao-dadel-trøfler, hvilken er en supernem opskrift for børn at lave, er rigtig lækker og kombinerer forskellige julekrydderier. De kan gøres ekstra festlige ved at man ruller dem i farverigt jule-krymmel. Man kan enten spise dem selv eller putte dem i et glas med låg og give dem som en sidste-øjebliks-julegave.

Til 35-40 trøfler.

INGREDIENSER

30 store, friske dadler, udstenet.
8 spsk. havregryn.
4 spsk. tørrede kokosflager, usødet.
4 spsk. ekstra jomfru kokosolie, stuetemperatur.
4 spsk. kakaopulver.
½ tsk. stødt kanel.
½ tsk. stødt kardemomme.
1 tsk. stødt ingefær eller friskrevet.
1/4 tsk. stødt muskatnød

INGREDIENSER TIL RULNING

Smeltet mørk chokolade.
Revet kokosnød.
Hakkede nødder så som valnødder, mandler og pistacie.
Knust pebermynteslik eller krymmel

SÅDAN GØR DU

Bland alle ingredienserne i en foodprocessor i cirka ét minut eller indtil det former sig i en kugle. Fjern bladene fra foodprocessoren. Lad blandingen hvile i køleskabet i cirka 10 minutter. Form derefter 15-20 små kugler med dine hænder; de bør have cirka samme størrelse som en halv golfbold. Rul trøflerne i smeltet chokolade, finthakkede nødder, revet kokosnød eller pebermynteslik. Læg dem i køleskabet i 20 minutter, før de kan serveres.

TIP

Hvis du ikke har en god foodprocessor eller stavblender, kan du nemt lægge de udstenede daler på en tallerken og mase dem med en gaffel, indtil de er bløde som karamel. Tilføj herefter resten af ingredienserne og bland med hænderne, indtil de hænger godt sammen. Læg i køleskabet og følg trinene som beskrevet ovenfor.

GAVE GUIDE

MERE INSPIRATION

Glæden ved at give kan være hyggelig, men udfordrende. Find inspiration i vores særligt sammensatte gave-guides - til alle aldre og personligheder.